Ik ben iemand met veel teveel hobbies en daardoor durf ik de ene hobby een tijd lang te laten liggen voor een andere hobby. Het is dan ook niet altijd even eenvoudig om een goed evenwicht te vinden.

Mijn interesses & hobbies zijn:

 • Fotografie
 • Moestuinieren
 • Tai chi (taiji)
 • Kettlebell (sport)
 • Vreemde talen leren zoals Japans, Spaans & Esperanto
 • Het betere kaart- & bordspel én soms ook wel console of pc games
 • Massage technieken; van basismassages tot Shiatsu
 • 2D & 3D (tekenen op computer en papier, maar amper tijd om door te zetten)

De natuur heeft altijd al een belangrijke invloed op mij gehad, al sinds mijn jeugd. Wat ik doe nu komt nog steeds voort uit mijn passie voor wetenschap en natuur in mijn jeugd. Ik las het ene na andere boek over dieren, planten en wetenschap. Er was een tijd dat ik heel veel planten en bloemen bij naam kende, al moet ik zeggen dat ik enkele jaren terug verbaasd was over het aanbod tomaten dat er bestaat!

Dankzij mijn familie en de steun van mijn ouders, heb ik een kleine basis meegekregen die ik nu wil verzilveren in het nieuwe stukje grond achter ons huis. Ecologisch, biologisch en (gedeeltelijk) zelfvoorzienend zijn de kernwoorden van mijn nieuwe moestuintje.

Dit alles wordt nog eens versterkt door het feit dat ik een tijdens de winter meestal een groot overgewicht aankweek. Dit probeer ik meestal kwijt te raken door zelf gezonde slaatjes of gerechtjes te maken om mee te nemen naar’t werk. En meestal heb je daar veel groenten voor nodig. Daarom wil ik een groot deel van mijn groenten zelf gaan kweken. Het is gewoon heel erg dat gezonde groenten en fruit gewoon meer kosten dan al die ongezonde pre-made dingen dat ze zogenaamd “eten” noemen.

Het zelf kweken van groenten nodigt ook meer uit om te experimenteren met de dingen die je net uit de tuin kan plukken. Een lekker slaatje met een hele resem aan eetbare bloemen en kruiden. Lekkerrr én gezond!

Met mijn blog en tuin wil ik andere mensen en vooral mijn eigen kinderen én familie inspireren zodat ze zelf ook meer groenten gaan eten, kweken en die ongezonde snacks laten liggen.

8 reacties op “Over

 1. Beste Jans,

  Ik ben erg geinteresseerd in die regenboogmais. Heb je ook van die kolven gedroogd te koop? . Ik moet in januari een stand decoreren en het leek me prachtig om daar wat van die paarse gekleurde koven in te leggen.

  Ik hoor graag van je,
  Groetjes,
  Wim

 2. Beste Jan,

  Voor mijn studie Journalistiek moet ik acht weken lang verschillende personen interviewen. Met onze klas hebben we het onderwerp eten en het deelonderwerp waar ik me op richt is GGO. Een aantal weken geleden heb ik Monsanto geïnterviewd. De man die ik interviewde zei dat ik niet met eem biologische boer moet praten omdat die toch tegen is. Nou bent u, zover ik heb gelezen, met uw kennis over zowel natuur, landbouw en wetenschap misschien wel het perfecte tegengeluid.
  Mocht u interesse hebben wilt u dan even een mailtje sturen naar: daniellespeedy1@gmail.com
  Alvast bedankt!

  Danielle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s