Alles groeit maar moeizaam door het koude, gure, natte weer. Ok, ik ben eerlijk gezegd wel een beetje happy met de regen, maar nu mag het eventjes terug rustig aan. Moest je groei van vorig jaar met nu vergelijken, dan stond alles toen dubbel zo groot.

Gelukkig is er al veel sla en genoeg radijzen!

Yes! De serre! Onze tweedehands serre is geplaatst en goedgekeurd! Dolblij!

Lang heeft het niet geduurd eer de tomaten, pepers, aubergines, meloenen… geplant werden. Ondertussen heeft de groei zich goed ingezet! De pepers in de grond groeien niet zo snel tegenover die in pot. Heeft de koude van de grond er iets mee te maken?

Voor het eerst heb ik de tomaten, aubergines, komkommers… allemaal opgebonden aan een touw. Eerst een grote knoop maken aan het uiteinde van het touw en dan onder de kluit van de plant begraven. Seems to work pretty well!

De linkse zijn de tomaatjes die heel snel rijp zullen zijn. Blijkbaar een zelftoppende, lage soort. Oeps. Die had ik beter op een andere plaats kunnen zetten. Naast de tomatenplanten staan trouwens drie soorten basilicum.

Rechts is de vrucht van een dubbele tomatenbloem. Sommige nemen die eerste monsterbloemen weg, ik laat ze meestal staan. De tomaat krijgt meestal rare, grillige vormen. Ik vind het geweldig. Gebeurt trouwens voornamelijk bij heirloom types.

Onze eerste aardbei. Heeft niet lang geleefd… hmmm, yummy. De aardbeien buiten doen het heel slecht, waarschijnlijk door de kou en droogte in april en mei. De huidige planten beginnen eindelijk al iets meer blad te krijgen. *fingers crossed*

De ren van de kipjes heeft ook al wat meer vorm gekregen, dankzij een paar gratis overschotten van grasmatten van de buren. Bizar genoeg houden ze het nog vrij lang uit.

Achteraan, maar nog niet op deze foto zichtbaar, heb ik nog een paar stekjes van een stukje haag van m’n moeder geplant. Kwestie van wat extra groen en beschutting te creëren.

Stop laughing, you punk…

Ons zijdehoentje is super grappig als ze nat is 😀 haha. Nu een doorweekt kieken, maar straks ontploft dat “haar/veren” in een dikke pluizenbol als ze droog is. Hehe.

Het handtam worden is nog een proces van lange adem, maar ze lokken met droge meelwormen lukt aardig. Onze Marans “Camille” is het meest handtam. Die achtervolgt me overal waar ik ga. Ook de grijze araucana “Beze” begin dichter en dichter te komen. De bruine araucana “Treze”, dat is nog steeds het dutske van den hoop. Als iedereen bij ons staat om te bedelen achter iets lekkers, dan loopt zij ergens achterin de ren rond.

Drie kippen – 2 marans en een leghorn – leggen momenteel al eitjes. Eén iemand is er zelfs in geslaagd om een dubbele dooier te leggen! Leuk 🙂

Zo, dat was het even snel. Tot de volgende!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Ondertussen in de minne…

  1. Ik vind het er nog maar leeg uit zien 🙂 Vorig jaar zou alles al dubbel zo vol gestaan hebben 😦 en zouden we al eens meer buiten gezeten hebben. *zucht*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s