De etiketten van bamboe lijken nogal heel snel schimmels aan te trekken en die voorraad etiketten gaat er sneller door dan gedacht. Toevallig was er vandaag een potje collageen leeg en dat bracht mij op een idee…

Wat hebben we nodig?

  • (witte) plastiek pot of botervlootjes (of iets anders waarvan je denkt: “lukt wel”)
  • stevige schaar
  • alcoholstift
Le pot

Dit potje is nu toevallig wat ik net had liggen, nu ik tomaten ga zaaien. De hoogte van deze pot zorgt voor een ideale lengte etiketten, naar mijn mening. Er zijn zovele mogelijkheden om items te hergebruiken. Sommige maken zelfs etiketten van de lamellen van oude jaloezieën.

En knippen maar

Ziezo, ik heb de top en de onderkant van de pot geknipt. Ik zou dit niet aanraden om jonge kids te laten doen, wanneer de plastiek vrij hard is. De overschotjes gaan in de pmd zak.

Zoals je ook ziet heb ik een langgerekt stuk plastiek, waar ik nu in de lengte om de 2 cm (of iets minder) links en rechts van de zijden een markeerpuntje zet met potlood of stift. Die verbind ik telkens met elkaar zodat ik perfect zie waar ik moet knippen.

Zo ziet het eruit na het knipwerk

Note to self: misschien had ik beter eerst het opgeplakte etiket eraf gedaan. Woeps 🤦‍♀️

Wanneer je de strips klaar hebt, kan je best in een hoek van +- 45° een stukje van het einde knippen, zodat je een punt creëert aan je label.

Zo dus

Voilà, en klaar zijn we. Hier heb ik toevallig nu 16 stuks uitgekregen. Had ik een etiket breedte van 1.5cm aangehouden, kreeg ik er zelfs 21 stuks uit! Maar we gaan niet moeilijk doen hè 😀

Bon, euhm, 16 zaai etiketten… meer soorten tomaten in de zaaidoos. Goh. We zullen het hierbij maar laten 😅 16 soorten tomaten is meer dan genoeg. Waar ga ik dat in godsnaam allemaal weeral zetten, lol. Aiaiai 😳 ik zal hier en daar weer een paar schone woordjes mogen placeren. Hehe. Ah, misschien kan ik ruilen of het overschot aan plantjes verkopen. En dan hebben we natuurlijk nog meer labels nodig. We weten weer wat doen!

Overkill? Naaaaah…

Zo, deze beauties gaan nog even op de warmtemat!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Zelf zaai- of plantenlabels maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s