Zalig! Een zonovergoten weekend! Perfect weertje om in de tuin te werken en eeeeeeindelijk aan die moestuinbedden te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn goeie vriend Philip kwam ook een half dagje helpen, want het is altijd leuker met extra vrijwilligers, niet waar 🙂 zeker als we kunnen afsluiten met heerlijke ribbetjes! Oh die waren echt verdiend, na al die zware arbeid!

Zompige grond

De grond was hier en daar wel heel zompig, door het natte weer van de voorbije maand. Tussen het bouwafval hebben we nog wat planken kunnen recupereren die dienst deden als pad voor de kruiwagen. Ik wil niet weten hoe stikkapot we zouden zijn als die er niet waren 😀 wel leutig als je de andere per ongeluk met de kruiwagen van het pad ziet stroempelen 😉 … ehm, dat was ikzelf 😅

Paadje improviseren met bouwafval

De foto hieronder is hoe het er eind vorig jaar uit zag, inclusief de twee eerste bedden die qua oriëntatie toch niet goed lagen. Die werden ondertussen aangepast.

Status eind vorig jaar

En we zijn gestart! Ik moet zeggen, die MEGA stukken karton zijn héél handig. Minder extra stukjes nodig om overlappingen te maken. Profijtig joenge! =)

Mijne schat in volle actie

… en dat heeft het volgende resultaat opgebracht 😉

Nieuwe moestuinbedden

11 nieuwe moestuinbedden, gemiddeld 4.5m lang en 1.2m breed. Tussen de bedden is er ongeveer 45cm gangpad voorzien. Plek genoeg om mij te verplaatsen. Meer moet dat niet zijn. De grootste doorgang heeft trouwens een breedte van 1 meter.

En nee, het is nog niet alles hoor 🙂 er ligt nog een berg van 4 kuub te wachten. Daarvan is een kleine 2 kuub nodig voor de toekomstige serre (geeft een start laagje van +- 10cm compost). Een deel zal ook gebruikt worden voor de aanleg van een nieuw aspergebed, want het oude bed werd helaas compleet overwoekerd door onkruid. Nog een ander deel heb ik nodig voor de afwerking tot aan de omheining, want daar ligt momenteel een lange geul dat vol water staat (vanwege de werken). De restant kan nog gebruikt worden om een veldje aan te leggen met snijbloemen en voor de fruitbomen.

Timelapse

Helaas was ik niet zo goed voorbereid voor het opnemen van de timelapse. Door de drukte en gezelligheid een hele hoop vergeten te doen en klaar te zetten. Ondanks de platte batterij uiteindelijk nog een mooi stukje kunnen maken 🙂

Mijn helpers

Ik ben zo blij dat – naast Philip – ook mijn vrouwtje mee kwam helpen bij de aanleg van de moestuinbedden. Vroeger was het meer een one-man show; waarschijnlijk omdat de moestuin dan verder lag dan onze eigen tuin… Het mooie weer zal haar dit weekend ook wel naar buiten gelokt hebben 😉

Ze zegt zelf dat ze niet heel veel gedaan heeft: “gewoon maar wat karton ontdaan van plakband en op hun plaats gelegd“. Onderschat niet het werk dat daar in kruipt! Dat betekent voor mij al heel veel. Al die kleine werkjes, daar kruipt echt wel tijd in. Ook het afspannen van de bedden – om overal ongeveer een gelijke breedte te behouden – en het stabiel maken van de randen…

Om haar wat te plagen zei ik tegen haar dat ze nog een echte wilde boerendochtere gaat worden 😂. Ze zou het zelfs leuk vinden om ipv jonge kippen, direct met keukens te starten, de moment waarop we kippen kunnen houden. Maar den dezen heeft eerlijk gezegd niet veel zin in een teveel aan hanen 😅 Volgens mij is ze toch gecharmeerd door de live geboorte van een 15-tal kuikens bij Angelo Dorny. Hehe. Oh jah en dan nog zo van die kippen die blauwe, groene en donkere eitjes leggen! 😍

Hop naar de volgende tuinklusjes!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

3 reacties op “Nieuwe moestuinbedden, voor & na

    1. Alles ging goed tot ik zondag avond een ander stukje grond (waar serre komt) wou beluchten, door het stilstaand water erop. Rook nogal vies. En nu voel ik het in de rug 😖

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s