Mag ik mezelf feliciteren omdat ik het zolang heb uitgehouden, terwijl iedereen al een maand vrolijk pepers & paprika’s al lag te zaaien? Ik ben zelfs al een dag overtijd, volgens Charles zijn kalender šŸ˜‚

Zaaien potverdikke!

Oh wacht, lol… ik had eigenlijk gisteren mijn tuinbonen enzo nog kunnen zaaien… ochja, de tuin en moestuin zijn nog steeds hopeloos achter qua aanleggen, door het natte weer van de voorbije maand. Helaas. Ik ga toch proberen dit weekend wat bedden aan te leggen. Fingers crossed.

Klaar om te zaaien

Ik kon niet kiezen, dus ik heb ze allemaal maar gezaaid, diegene die ik nog had. Het teveel ruil ik wel of geef ik weg.

  • Yolo Wonder
  • Beaver Dam
  • Dale Khursani
  • Aji Cristal
  • Turbo pube
  • JalapeƱo mammoth
  • Cayenne
  • Moruga Scorpion
  • Ancho Poblano

Helaas is de Velt bestelling dit jaar wel laat… begin maart, welke ###### verzint zoiets :p tsss. Iedere hardcore moestuinier bestelt zijn zaden toch al in’t najaar om op tijd te kunnen starten =) niet?

Nog slechts een laagje vermiculiet en we zijn klaar.

Ik had nog een zakje vermiculiet, dus in elke potje heb ik een dikke eetlepel vermiculiet gebruikt om af te dekken.

Trouwens, is het je opgevallen dat het middelste potje geen zaadjes lijkt te hebben? De Turbo Pube is trouwens een zwartzadige pubescense peper, net zoals er bijvoorbeeld bij sla ook zwartzadige soorten bestaan. Uit mijn hoofd denk ik dan aan Black Seeded Simpson, terwijl vele slazaden meestal wit zijn (vind ik toch).

En hier staan ze dan, klaar om te kiemen, op de warmtemat. De groeilampen staan even aan voor de foto, maar die zullen hierna nog een paar daagjes uit staan, tot als de eerste pepers boven komen.

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Een reactie op “EINDELIJK, ZAAIEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s