Tijdens het maken en opkuisen van de moestuin-to-be kom je wel nog een paar leuke dingen tegen. Ok ik lieg: het ziet er spectaculair uit, maar ik heb het liever in een hoekje van de tuin dan hier. Twee planten die ik hier even wil tonen zijn:

  • brandnetel
  • wilde braam

De wilde lokken van de braam

De wilde braam nam vlak naast de afgedekte grond een serieus stuk en kroop gezellig over de folie en bij de buurman. Ranken tot wel 5m lang heb ik weggesnoeid, totdat enkel nog de kroon over bleef:

Eenmaal zover was het tijd om de kroon uit te steken, maar de nieuwgierigheid wou ook zien hoe groot de wortels waren. Die spreidden zich ver uit onder de folie. Met andere woorden, gelukkig zaten ze niet diep in de grond om voor nog meer last te zorgen.

wortels van de wilde braam

Vele kleinere wortels zijn er niet mee uitgekomen, anders was het nog langer dan je hier op de foto ziet. Ze spreidden zich uit over vele vierkante meters! Brrr.

Roze netels

Het mooiste waren de wortels van de brandnetel. Die kruipen als een dik geweven tapijt net onder of boven de grond rond. Afhankelijk van de ondergrond zijn ze nog vrij makkelijk te verwijderen, met de brute hand.

Wortels van de brandnetel

’t Is gelijk een metro netwerk in Brussel of NYC. Haha. Ik ben toch blij dat ik folie gelegd heb op deze plaats, tijdens mijn lange afwezigheid.

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s