Stop met het uittrekken van die broccoli wanneer je de hoofdbloem afsnijdt. Met wat geduld komen er nog meerdere knoppen in de oksels van de plant, die je opnieuw kan oogsten! Toegegeven, de paarse broccoli hieronder heeft sowieso al wat rapper de neiging, maar het moet normaal lukken met andere soorten ook.

Summer Purple broccoli (?). Prachtige kleur!

Deze broccoli had oorspronkelijk al een mooi, paars bloemhoofd en zie hier: opnieuw een vrij mooi hoofd. Het eerste hoofd is altijd groter, later volgen kleinere hoofdjes.

Op de foto hierboven & -onder kan je al wat duidelijker de kleine(re) okselscheuten zien. Je kan gerust de langere stukjes stengel erbij afsnijden! Veel mensen gebruiken slechts de bloemen van broccoli en smijten de stengel weg. Fout! De dikkere stengel is natuurlijk snel houterig of vezelig aan de buitenkant, maar snij gewoon voorzichtig een stukje van de schil weg en de rest in blokjes. Klaar!

En zou krijg je al heel snel een gerechtje bij elkaar, van slechts een paar planten. Een paar weken later, kan je opnieuw oogsten. Kijk je niet blind op de paarse kleur, die verdwijnt over ’t algemeen tijdens het kookproces. Jammer. Er zijn manieren om de kleuren te behouden, maar naar ’t schijnt ziet het er niet uit 🙂 of de broccoli blijft dan heel “krokant”.

Laat ook eens een stukje van de broccoli in bloem gaan. De gele bloemetjes zijn een welgekomen buffet voor de insecten. De bloemen worden trouwens ook gebruikt in bv slaatjes. Waar ik vooral van verschoot, was de geur van de broccoli bloemen. Die was zooo zoet! Echt niet normaal. Had ik helemaal niet verwacht. Wil er iemand daar een parfum’tje van maken?

De paarse broccoli in bloem

Volgend jaar probeer ik misschien eens de winter versie van “sprouting broccoli”, maar daarvoor moet ik eerst mijn planning nog eens maken. We kunnen namelijk eindelijk (her)starten met de aanleg van de moestuin! Jeeeej! To be continued!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s