In mijn huidige, kleine moestuin is het soms oorlog om een plaatsje te claimen tussen alle gewassen. Soms moet er eens wat uitgetrokken worden om plaats te creëren voor iets anders. Ik vind het leuk dat er bloemen groeien tussen mijn groenten, maar af en toe moeten die wijken voor nieuw plantgoed of zaden. Aangezien er vorig jaar gelijkaardige blauwe bloemen stonden (die zich rijkelijk uitzaaiden) dacht ik: kan geen kwaad, genoeg van deze bloemen, naar de compost ermee. Maar eens uitgetrokken viel me de textuur van de gehele plant op: die was licht prikkelig en verschillend van wat ik vorig jaar gewend was:

Bloemen van opgeschoten andijvie

Veel te laat beseft, moest ik ze uit de compost bak gaan vissen om nog een foto te kunnen nemen. Vandaar de donkere spikkeltjes van de grond. Dit zijn blijkbaar de bloemen van opgeschoten andijvie. Ik vind die echt prachtig! Wat velen aanschouw(d)en als een sla-achtige, saaie groente heeft eigenlijk prachtige bloemen! Het is eens iets anders dan de gele bloemen van opgeschoten kolen.

Ter verduidelijking, ik verwarde de bloemen van de andijvie met zaailingen van deze Delphiniums:

Foto: arborix.be

Maar goed, om deze korte post af te sluiten nog een andere foto van – geen groente ;p – een Rudbeckia die zijn eerste bloemen laat zien:

Rudbeckia fall colours

Niet echt de Rudbeckia die ik verwachtte – ik wou de meer gele versie – maar het blijft wel een mooie!

Happy Summer Time!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

3 reacties op “Wanneer groenten plots ornamentaal worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s