Zware maaglast, de schijterij, overgeefsel dat op een kwakje koeiekak lijkt (ik had beter die chocomousse niet gegeten). Een mens kan zijn dagen beter doorbrengen dan gebukt gaan onder de buikgriep. “Platte rust,” zegt de dokteres. Zo gezegd zo gedaan.

Voor al wie op zoek was naar Enzo Knol, komt van dat f*cking Youtube channel af en doe eens iets nuttig in deze maatschappij! Bende lamzakken! … Zo, dat moest er eens uit. Ik word gek van dat gevloek van dat manneke. Het mijne is tenminste deels gecensureerd…

Alles kan beter

Platte rust. Platte rust is goed. Bibi geeft de dokter volledig gelijk, want z’n hele lichaam doet pijn en is compleet futloos door de korte nacht. Aah, lekker uitgestrekt in de zetel na wat pijnstillers. Misschien nog wat films proberen inhalen terwijl de maag en darmen zich herstellen. Mmm, nee, laten we nog wat episodes van “Terrace House” netflixen, dan moet mijn geest niet teveel moeite doen om te volgen.

6 Japanners, dikke villa, 3 auto’s… en allemaal single én sommigen met nen hoek af… I like.

Ah Japanners. Ze zitten zo raar in elkaar, vergeleken met onze cultuur, maar dat maakt ze langs een kant ook wel schattig en leuk om naar te kijken. Oeh oeh, een nieuwe romance is ontstaan! Wat?! Een openbare kus? … awkward.. heel snel dan maar!

En plots stonden er weer twee nieuwe “leden” in huis. Mensen met een romance gaan er altijd zo snel uit… strange en jammer.

Lol, the new guy gaat [pun intended] het terrace opfleuren met enkele bloembollen in pot. Indruk proberen maken op de vrouwen, goeie zet. Al zijn sommigen geen liefhebbers van de natuur. Say what? Next!

Ondanks het ziek zijn, dwaalt mijn hoofd daardoor af naar mijn tuintje. Er staat nog niets in en de zaaisels in de veranda moeten dringend verspeend worden… oh nee. Stress!

Wat heeft een Japanse Netflix serie in godsnaam met deze blog te maken? There’s more Japan to come =)

The power is strong… enough for 30 minutes

Veel kracht zat er nog niet in mij, maar na een paar dagen uitzieken was ze sterk genoeg om mij even uit de luie zetel te halen en de lieve plantjes toch wat aandacht te schenken. Nu ja, van de verspeende plantjes zijn er geen foto’s, wegens te weinig energie. Ondanks dat voelde het wel aan als ontspanning. Hier is er eentje van de look die we binnen even wouden voorgroeien, want buiten was het geen weer om een hond door te jagen [double pun] laat staan iets te doen in de moestuin.

De koude bakken liggen verspreid over te tuin. De hondenkak verspreid over de bakken… juk.

Oh baasje, ik word zo moe van al dat werken

Ondertussen staan de sprieten van de look zelfs al +- 5 cm boven. Dat het snel maar zachter wordt, denk ik dan.

Roeien

Sommige zaailingen die nu nog in de veranda staan, krijgen toch nog steeds nét dat beetje te weinig licht. Ik had verwacht dat de zon al iets hoger zou staan overdag, zodat er meer/sterker diffuus is in de veranda en de planten minder strekken. Niet dus. Een mens moet dan maar creatief zijn en die riemen gebruiken waarvoor ze zijn bedoeld [subtitle reference].

Waarvoor een droogrek allemaal niet goed is

Als bijverlichting volstaan deze twee TL lampen met (bijna) daglicht kleur. Duur is niet altijd beter. In moestuinieren geldt meestal: simpel is beter!

Op naar het volgend weekend

Opnieuw een paar dagen thuis plat gelegen wegens nog niet helemaal genezen, maar het weekend aangebroken en we komen er terug wat door. Met andere woorden, het is weer tijd om te gaan zaaien, want het is bijna lente! De ideale periode om nog eens een keuze te maken uit mijn belachelijke hoeveelheid tomaten zaden. Okay, er zijn nog ergere specimen op deze aarde die er veel erger aan toe zijn dan mezelf…

Nota aan mezelf: het is ons niet gelukt een serre aan te schaffen wegens… vrouwelijke belemmeringen & ook een beetje tijd/plaats/omstandigheden – alles zaaien lukt dus niet! Maak een keuze! Maak een keuze, Jan! Neee! Ik wil geen keuze maken. Snif… ik wil ze allemaal… *plets* … ok, ik maak een selectie… 15 soorten dan… *plets* … 12 da… *plets*… Ok, ok! Een achttal dan!

[goedkeurende stilte]

Laten we proberen van één plantje per soort over te houden en de rest te ruilen met anderen.

We gaan er es aan beginnen

De keuze voor 2019. Het zijn voornamelijk kleinere soorten tomaten, maw ik hoop dat ze snel genoeg afrijpen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de Golden Cherry en Sungold tomaten. Van horen zeggen, zijn die lekker lekker zoet! Waar Sungold super gekend voor is – in het Verenigd Koninkrijk – zou een andere, genaamd Golden Cherry, deze nog meer de kroon afsteken als de nieuwe, ultieme Gardener’s Delight kerstomaat, in het geel weliswaar. Maar dat kan ook commerciële blabla zijn van Plants of Distinction. Deze zomer weten we hopelijk meer over deze Japanner. [wink wink]

  • Anna russian
  • Bosque bumblebee
  • Quadro
  • Golden cherry
  • Green zebra
  • Mountain magic
  • Sungold
  • Tigerella
Wel, na 2 à 3 dagen stonden de eerste sprietjes al boven! Dat lijkt me een nieuw record!

De liefhebbers kunnen uren vertellen over hun keuzes. Smaak laat zich moeilijk omzetten in woorden, maar beelden kunnen soms ook al veel zeggen. Onder andere hierom doen we het:

Bosque bumblebee
Tigerella cultivar, lekkere en favoriet van de schoonmoeder
Green zebra

Dankzij al die kleurtjes kan je de mooiste tomaten salades maken! Echt, hier zie ik zo naar uit!

Prachtige tomatensalade!

En de patatjes?

Ja, we hebben het inderdaad nog niet over de patatjes gehad!

Deze post wordt echt te lang…

Maar goed. De vroege Amandine patatjes zitten ook net in de grond. Ik was nog zoveel van plan die dag, maar de weergoden besloten om me te bekogelen met een hageldouche gevolgd door wat extra regen…

Helaas is niet alles de grond in geraakt… enkel 3 rijtjes aardappelen

Eind juni, begin juli kunnen we weer smullen van de lekkerste eerste patatjes. Hmm… lekker opgebakken [kwijlt op het toetsenbord].

Volgende keer een blik op mijn intense zaai- en plantschema!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Een knol in de maag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s