Je wilt zweten in de moestuin, de handen vuilmaken en 5 ton sla oogsten dat je nooit opkrijgt. Maar de bouw zit niet mee, net zoals de afstand en tijd. En toch kriebelt het verdorie! Wat moet een mens met 100 zakjes zaad anders?!

If only…

We maken bij ons moeder thuis een kleine moestuin. Plaats genoeg. Een verhoogde misschien? Mama vindt het ok, want ze wil niet dat alles wanordelijk is. Ik dacht aan steigerhout van 250 x 20 x 3cm. Met 5 planken hebben we een mooie oppervlakte van 6m². Daar kan je al wat opzetten! Nu de andere praktische kant van de zaken.

Een van mijn BMFF’s (best male friend forever) heeft een remorque. De BMFF in kwestie is omkoopbaar met koffiekoeken én is beschikbaar dit weekend! Super! I know where this is going!

We put the A in Team!

Mijn lieve schat lag nog te blazen in bed, terwijl deze jongeman al heul vroeg wakker was. Dus den dezen ging snel achter koffiekoeken – ook voor madam en de kids. Scoren bij de familie, he mannen. Het leven kan zo simpel zijn. Hup, effe snel zelf een koffiekoek binnenspelen en een dikke zjat koffie opslurpen en de Philip wakker maken.

In de winkel effe zoeken naar de planken en schroeven. Getver! Staan die planken in afslag?! Wow. Dan maar een extra plankske nemen! Sta je aan de kassa en krijg je van die lieve vrouw nog eens 20% extra korting! You made my day!

Ehm, hoe één extra plank plots alles kan verdubbelen

Oeps, het is 12m² geworden. Zonde van de tijd planken door te moeten zagen. Al die energieverspilling! Kuch… Stevig beestje. Jup, geen anti-worteldoek of karton nodig op dit stukje gazon om een nieuwe moestuin te starten! Only black gold!

Allez en route! Nu de compost halen. Dankzij onze “besparingen” kunnen we eens zot doen en ook een kuub moestuinmix bij onze compostmaker halen, naast de standaard groencompost.

We gaan naar de kassa van het compost bedrijf, komt daar een lieve hond naar ons toe. Een schatje hoor. Ik wil die wrijven, maar dan valt die plots morsdood op zijn rug. Ruben past vlug wat hartmassage toe en wrijft op haar buikje om de hond weer tot leven te wekken. Een geluk. Er kwam weer leven in!

Ok, maken dat we naar huis zijn met onze compost, voor die hond weer dood valt. Blijkt dat onze auto plots herkent wanneer een aanhangwagen begint te zwieren. Nice!

Met twee gaat alles snellekes
Miljaar zo weirm! Ge kunt er u aan verbranden!

Woooo wat een kwaliteitscompost. Weinig vuil, niet te grof, ruikt geweldig! Die mannen hebben er passie voor. Snel vullen en dan een welverdiende pauze in’t zonneke!

Job well done!

Zo, na een paar uurtjes zit het erop. Elk een kuub compost verzet. Het lijkt niet groot, maar op zo’n klein stukje grond kan je eigenlijk al veel kweken. Boontjes, radijzen, sla, rucola, bloemen, wortelen, pastinaak, tuinbonen, komkommer (!), courgette, boerenkool…

En nu, genieten van ons werk!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Dampende s… compost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s