Mijn meesterbrein is erin opnieuw in geslaagd de peperzaden te laten kiemen op minder dan een week tijd! *evil grin*

Nee, serieus. Met een warmtemat en vers zaad lukt het iedereen! Of toch bijna… Dus al wie zelf pepers, tomaten of aubergines wil zaaien: met een warmtemat heb je over het algemeen meer succes. Trust me, I’m an engineer.

Na 5-6 dagen komen de eerste pepers al piepen.

Een klein foutje dat ik deze keer wel heb gemaakt: ik heb misschien de plastiek iets te snel weggehaald van de meeste potjes. Wat extra vochtigheid en warmte is waarschijnlijk toch nog wenselijk. We fixen dat straks wel!

Het is wel grappig dat de Jalapeño early écht wel early is!

Voor wie het nog niet wist, sommige peperzaden komen pas na 3 of zelfs 4 weken uit. De hoop is dus zeker nog niet verloren! Zolang ze maar niet constant hoeven te zwemmen in overtollig water, zullen ze niet zo snel rotten. Sh** like that does happen!

Wat doe je als het vuur niet ontwaakt? Gewoon opnieuw zaaien. Eventueel zelfs tussen vochtige koffie of thee filters. Dan kan je ook beter zien of je zaad snel rot of niet. Al werkte die methode nog niet zo geweldig bij mij… Still enough time to test it out.

Zeker niet vergeten: zaai nooit alles in één keer!

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “The hotness arrives, but winter is here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s