Iedereen verklaart mij zot. Mijn vrouw het meest. Wat dacht ge 🙂 ik ben dan ook zot van haar ^_^

… bijna 100 zakjes zaad?! What da f-word?!

Ja maar, ik kan niet kiezen. Blame my ADD
En elaba… ni vloeken hé, dat is hier mijne blog!

Ge kunt die toch nooit allemaal zaaien?! En waar gaat ge dat allemaal zetten, jong?

Alles zaaien kan ik niet. Dat is voor(raad voor) een paar jaar hé. Buiten pastinaak natuurlijk. En ik ga ook wat zaden cadeau doen. Een beetje bij ons moeder thuis zaaien, maar het meeste gaat naar de nieuwe tuin “normaal gezien”.

Sommige mensen zijn nu eenmaal gepassioneerd zeker? Ik kan er niet aan doen, ik heb graag variatie. Herhaal na mij: vaaaa·rieee·aaaaa·tieeeeeee is de sleutel tot het leven. 

Perfect, je bent geconditioneerd. Nu mag je verder lezen.

Een krop sla van de winkel is maar een krop sla. Trio sla? Aha! beginnen we elkaar al wat beter te begrijpen. Groene én gele courgettes? Oh jaaa, een lekker pasta gerechtje met een duo gekleurde courgettekes. Mix van groene en gele boontjes? Hell yeah! Oh, zeg, mag daar ook een bloemetje bij als garnering? … Hot damn! I really love you now! Please marry me! 

Deze gaat lekker de oven in

Ik eet serieus met mijn ogen. Al sinds mijn kindertijd. Tot vervelens toe, volgens mijn moeder. Gelukkig is dat positief geëvolueerd in mijn eigen gerechten. Nu weliswaar tot afkeer van mijn groenten-lievende kids. [insert evil smiley]. Neem nu het voorbeeld van dit weekend, hierboven. Met een witte/gele ajuin was de impact van dit plaatje zoveel minder (niet dat de smaak eronder zou lijden).

Sinds de opkomst van Instagram en andere sociale media, boomen de prachtige gerechtjes op onze schermen! Kleur! Variatie! Ooooh baby. Al een geluk dat mijn iphone scherm gebarsten is, want anders zou ik mijn telefoon helemaal aflekken en mijn garantie kwijtspelen door ingesijpeld vocht in het scherm… Maar goed, ik wou dus eigenlijk gewoon zeggen dat er in de winkel amper variatie in de groentensectie is te vinden (het is aan het beteren). Én dat sterkt mijn excuus nog meer aan om verschillende zaden van dezelfde soort groente te kopen. Dat was toch duidelijk vanaf het begin van deze alinea, niet?

Weg dus, met die saaie aardappel-groente-vlees boerenkost en híer met meer kleur op mijn talloor! Ola pola. Boerenkost kan nog steeds smaken, daar niet van. Een goe steakske friet met sla kan smaken, he Pol.

Trots op mijn Velt-zadenactie bestelling! Oh wacht… ze moeten nog een deel leveren.

Het voelt een beetje raar om te zeggen, maar ik voel me trots dat ík – ja bibi – al regenboogwortels kweekte vóór het de laatste jaren populair werd. Het doet wat met een mens. ’t Is niet dat mijn souspull aan mijn nek plots neiger ging spannen. Integendeel, mijn broek ging juist afzakken.

En tóch blijf ik steeds opnieuw mensen verbazen met mijn kennis over de verscheidenheid aan kleurrijke groenten. Roze, paarse, gele radijzen? Huh?! Snijbiet met stelen die de kids lijken ingekleurd te hebben met fluo stiftjes? Cool! Een watermeloen die niet rood maar géél ziet binnenin? Je liegt! Hou op! Nee, echt waar.

Paarse bloemkool, rode, roze & paarse aardappel, fluo roze tuinbonen, paarse boerenkool, witte tomaten, groene tomaten, blauwe tomaten, paarse tomaten, dubbel- & driekleurige tomaten, princesse – of slabonen die langer groeien dan 30cm, witte, oranje & gevlekte aubergines, witte, bruine & paarse paprika, maïs met alle kleuren van de regenboog op één kolf, driekleurige watermeloenradijs

Meestal ligt iedereen nu te stuiptrekken op de grond door een overload aan informatie – iets met dat “paars” denk ik. Echt schandalig, mensen laten me nooit volledig uitspreken… en ik wóu absoluut nog de pompoen met vingers vermelden… true story

Schande, vergeet ik de 8 andere soorten tomaat nog te vermelden…

… ok Mr “hint-in-de-zin” hierboven, you win:

  • Kerstomaat (gewone, zat in de zaadzakjes van Delhaize)
  • Gigantomo (F1)
  • Millefleur (kerstomaat)
  • Mountain magic F1
  • San marzano
  • Quadro (KS Bingenheimer)
  • Golden Cherry
  • Sungold

Man, ik heb écht dringend een nieuwe serre nodig… *zucht*. Vervloekt zijt gij barbaar die mijn serre heeft gestolen vorig jaar!

Haha, rijmen zonder beseffen… proza all the way

Nam dan op zijn minst het kapotte stuk serreplastiek mee! Moet ik er tenminste niet mee naar het containerpark gaan! De queeste om minimum 18 tomatenplanten onderdak te geven… start NU!

Euhm, sh1t, er moeten ook paprika’s, watermeloen, komkommer bij… doh! Mss ook nog een aubergine. Ja, dat ook. Ik en schoonma eten dat graag.

Donaties steeds welkom.
(。◕‿‿◕。)

Erger nog dan die tomaten, welke zot is idioot genoeg om 5 soorten pompoenen te kweken? (“zot” & “idioot” kunt ge omdraaien, plezant he?)

Yours humbly

Excuseer, mag ik hier wel even aanhalen dat die twee niet-rankende pompoenen onderaan de foto écht weinig plaats innemen én daarboven nog eens belachelijk lekker én handzaam zijn? Om nog maar te zwijgen van die Sweet Dumpling pompoentjes: 10 mini, über cute, zoete pompoentjes aan één plant. Superhandig in gebruik! Én dat die halloweenpompoen belachelijk goed gaat staan aan mijn deur tijdens die commerciële halloween periode ? Wie is er hier nu de idioot?

Serieus, variatie is mega bangelijk! Ik bedoel belangrijk! Anders kon ik hier ook geen blog post vol lullen en dan zouden jullie ook niet weten wat je écht eens zou moeten proberen! Jullie gemene gewoontedieren! *puh*

Wow wow, dat gaat hier helemaal tierelier. Eens denken… Heb ik ondertussen het punt van deze blog intussen al bereikt? Hmm…

Oh ja. Bijna vergeten. Butternuts zijn helden. Punt.

Voila se, daar hebt ge het punt. Bijna vergeten jong! Nu, waar had ik dat zaad van die extreme grote, gigantische pompoenen weer laten liggen… ’t zal precies voor volgend jaar zijn. Nu ja, variatie in groenten zaden genoeg om me bezig te houden.

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

3 reacties op “Overdaad schaa… nee, variatie is het sleutelwoord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s