Buh! Onze weldoener – slash sponsor – op het chilipeper forum heeft het ongenoegen gehad een slechte batch zaden te hebben gekregen. Bij niemand is er iets opgekomen na 3 weken. Integendeel, veel zaden begonnen bij iedereen te rotten. De kans dat er van de 200 verdeelde zaden nog iets uitkomt is wel héél miniem nu.

Het is waar dat sommige zaden er tot 4 à 6 weken kunnen over doen, maar we spreken hier over doorwinterde peper kwekers die bijna allemaal voor de meest optimale kweekomstandigheden kunnen zorgen. De eerste zaai ronde is dus in het water gevallen.

En zo geschiedde: weldoener nummer 2 heeft bij Semillas een nieuwe batch zaadjes besteld en laten leveren in een mega bubbelenvelop (met plakkertje op van dehobbytuinder.nl kleine advertentie is wel op zijn plaats wegens de gratis verdeling 😉 ). Een beetje hilarisch gezien de grootte versus de inhoud, maar wel ter harte geapprecieerd 😉 dank u wel!

We gaan nog altijd voor de meeste pepers per plant en we hopen dat ze allemaal nog op tijd gaan afrijpen. Met de serre en/of de veranda van mijn moeder, moet dat wel lukken.

Maar hoeveel komen er zo op een plant? Leuk dat je het vraagt. Hier is een antwoord van Hampie op het forum:

In 2015 had ik 1 plant in de kas. Hiervan heb ik nu nog pods van. Ik heb ze voor je geteld en kwam tot 456 stuks. Hiervan is dus ook al gebruikt..

Deze keer speel ik het op veilig: twee zaadjes volgens de deno-methode en twee volgens de standaard zaaimethode in zaaigrond, afdekken met wat plastiek om de vochtigheid constant te houden en op de warmtemat zetten!

Veel geluk aan de rest 😉

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s