Wie heeft er dit weekend niet genoten van het eerste, échte, zonnige lente weekend? In ons knusse lounge zetels werden de kussens bovengehaald en was het echt bakken in de zon! Maar eerst moest er een beetje gewerkt worden in de moestuin.

Het stro dat er nog in lag, heb ik verwijderd en als mulchlaag bij de fruitboompjes gelegd. Geen slecht idee voor de volgende jaren.

De serre is eindelijk helemaal opgekuist. Nog even wat spoelen en dan kunnen we weer enkele dingen (voor de laatste keer?) hier kweken.

7FD16F73-52D6-423A-A9FB-5946DCAE54FE
serre opkuis (voor en na)

Daarnaast nog een ontdekking gedaan! Ik was ze kwijt door al het onkruid en het afgestorven loof in de winter, maar de nieuwe blaadjes hebben verraden waar ze stonden. En wat een joekels! Het verloren goud in de tuin 😀 De appel op de foto is ter referentie, maar doet de grootte geen eer aan. Vooral de linkse en de middelste zijn enorme kanjers. Voor diegene die het zich afvraagt: ze zijn nog eetbaar. We hebben er nog ovenfrietjes van gemaakt.

IMG_5104
mega pastinaken,

Helaas was de grond zo vast en hard. De spitvork moest overuren kloppen met alle gevolgen van dien. Ouch :/

IMG_5092
Kapotte spitvork
Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Een propere serre en klompen goud

    1. Ik was ook van plan ze in een goei soepke te draaien 🙂 en misschien nog wat extra frietjes. Al heb ik de indruk dat de kern net een beetje te hard is geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s