Ondertussen zitten we al aan dag 10 van onze hack. Het is duidelijk dat de gewone potgrond veel te nat was. De steenwol pluggen deden het duidelijk veel beter. Vochtig, maar ook niet zeiknat. We hebben weer iets bijgeleerd en vooral zelf kunnen uittesten.

img_4631

De close-up is iets donkerder uitgevallen dan ik dacht. Oeps 🙂 de eerste echte blaadjes zijn al duidelijk zichtbaar. De komende dagen ga ik eens zien hoe diep de worteltjes al zitten.

img_4670

Ondanks dat de steenwol pluggen werken, ben ik nog een klein beetje teleurgesteld. Ik had een iets spontanere en uitbundigere groei verwacht. Er zijn een paar zaken die misschien roet in het eten gooien.

Ten eerste: de lamp springt pas in de late namiddag aan, wat betekent dat de plant zowel ’s avonds als overdag licht krijgt. Overdag krijgt het wel geen rechtstreeks daglicht te verwerken (aangezien het ergens in de hoek van de koeken staat).

Ten tweede: misschien was het interessanter om de pluggen ergens apart op te kweken in een vochtig milieu (water) waar nog géén plantenvoeding bij gedaan werd. Het zou me niet verwonderen moest het huidige milieu iets te “straf” is.

To be continued 🙂

 

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “SMART GARDEN HACK – dag 10

 1. Hoi Jan , hoe is je experiment verder verlopen? Ik heb vorig jaar een click & grow van de kinderen gehad, met 3x basilicum, die het uitstekend deden en veel geuriger en kruidiger waren , dan de gekochte basilcumplantjes uit de winkel. Ze groeiden op in een donker keukenhoekje, waarbij ik de lamp om 23.00 uur ’s avonds aan liet springen, omdat het felpaarse licht ’s avonds echt irritant is. Wel een fijn lichtje als je ’s avonds laat thuis komt!
  Nu wou ik nieuwe plantjes bestellen, maar jeetje wat duur! Ik ben dus benieuwd naar jouw ervaringen!

  1. Ik heb gemerkt dat de prijs van de extra potjes ondertussen toch iets gedaald is, aangezien ze nu ook een depot lijken te hebben in Europa (toen ik een hele tijd geleden nog eens naar de website ging kijken). TIP: best altijd de acties afwachten of een grotere hoeveelheid bestellen als je zeker van je verbruik bent

   Ondertussen staat de mijne maar stof te happen. Het experiment om zelf mijn “potjes” te maken, was naar eigen mening niet heel erg geslaagd. Veel interesse om andere dingen te proberen heb ik momenteel niet 🙂 maar er zullen wel mogelijkheden zijn ter verbetering.

   Al bij al vind ik het wel nog een interessant product voor mensen die niet zo’n groene vingers hebben, maar toch wel iets binnenshuis willen opkweken. Vaak zie ik bij beginnende zelfkwekers veel te iele en slappe plantjes omdat ze te weinig licht kunnen bieden. In de winter zou ik het ook meer kunnen gebruiken om basilicum op te kweken, omdat mijn wederhelft niet zo happig is op honderden potjes op de vensterbank 😉 misschien ooit nog een nieuwere versie, wie weet. Dit was dan ook een van hun eerste modellen.

   Veel succes nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s