Aangezien er nog een hoopje hakselhout van vorig jaar over bleef en het soms nogal drassig is aan de ingang van de serre, heb ik daar uiteindelijk wat karton gelegd met wat hakselhout er overheen. Eindelijk minder onkruid trekken aan de serre 😉

IMG_2112

In de serre zelf zijn er ook onderhoudstaken aan de gang, waaronder het mulchen met stro tussen de tomaten en pepers. Daarnaast werd een tijdelijke, verhoogde tafel gemaakt van wat resterende, overgebleven palen van de kapotte en een brede plank van de buurvrouw. Daar staan nu alle zaailingen en planten op die binnen afzienbare tijd worden uitgeplant. Binnenkort komt daar wel een iets hogere versie of verdwijnt dat tafeltje. Ik heb amper nog plaats voor mijn geplande groenten 😉

IMG_2113

Ook krijgen de fruitbomen stelselmatig meer en meer aandacht. Het onkruid woekert er enorm, ondanks een laag hakselhout van vorig jaar. Ook hier kwam er een laag karton met afgemaaid gras en wat hakselhout. Nu weer een week of twee wachten op de volgende maaibeurt 😉 alle beetjes helpen.

IMG_2115

Eindelijk! Het bestelde zonnige en warmere weer is gearriveerd! De nachten zijn wel nog fris, maar we kunnen terug in onze lounge zetel kruipen, na het harde zwoegen in de tuin.

De zaden die enkele weken geleden zijn gezaaid, beginnen eindelijk – maar moeizaam – te kiemen. De andere onkruidzaden hier en daar zijn opnieuw de sprint “om de eerste te zijn” aan’t winnen 😦

Over onkruiden gesproken, ik heb een hekel aan de wortelstokken van (haag)winde. Aan het begin van de vruchtbedden lijken ze ondergronds wel te woekeren 😦 en dat betekent weer veel wieden deze zomer (ondanks dat er reeds een massa weg is).

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

2 reacties op “Kleine onderhoudswerken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s