Patatjes

IMG_1831 (1)

Zo, de eerste aardappelen zitten in de “kweekzakken” sinds gisteren. Nuja, gewoon grote potten (zie achtergrond) en (blauwe, ikea) zakken van vorig jaar 🙂 Zolang ze maar genoeg water krijgen, komt alles goed!

Normaal zou ik ze in de serre zetten zoals vorig jaar, maar met ons geweldig Belgische weer is er nog niets van in huis gekomen. Ik hoop dit weekend meer geluk te hebben. De weermannen en -vrouwen voorspellen een zonnig weekend.

Maartse buien

Het zag er even naar uit dat we eergisteren nog even snel naar buiten konden, om onze sjalotten en uien te planten – en eventueel wat konden zaaien, maar een plotse regen- en hagelbui verplichtte ons te schuilen.

Mijn buurman en ik hadden helemaal geen zin om terug naar huis te keren, dus besloten we te schuilen onder de plastiek van de oude serre die er nog lag, terwijl het heel even heftig begon te hagelen. Volgende keer nemen we wat bier en stoelen mee 😀 en schuilen we onder de nieuwe plastiek van de grote serre natuurlijk.

IMG_1827 (1)IMG_1828 (1)

En plots… mooie blauwe lucht! Alles was terug zo nat en drassig dat we toch maar weer naar huis keerden, na de uitjes geplant te hebben. Dan nog maar wat andere dingen plannen en zaaien binnenshuis 🙂

IMG_1830 (1)

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s