Ik wist dat ik nog ergens foto’s had liggen van de moestuin, maar … met zoveel geheugenkaartjes durft dat wel al eens in’t honderd lopen. Toevallig ontdekte ik dit weekend enkele moestuin foto’s die ik nog niet had opgeslagen op mijn computer. Het zijn er niet veel, maar toch wel een aantal interessante…
DSC_7576

Deze gele courgette was een majestueuze én zeer productieve plant. De smaak is wat zoeter en de textuur (van de buitenkant) is krokanter dan die van de groene die ik had staan. Gele courgettes zijn geweldig om variatie te brengen in gerechten met courgette. Dit jaar komt er een bleke versie bij.

Er bestaan ook ronde, gele courgettes! Je weet wel “Ronde de Nice”, een gekende ronde variëteit van de courgette, maar dan in ’t geel.

Nota aan mezelf: 5-6 courgette planten is écht wel overkill 🙂 3 planten opstarten en dan tegen half of eind juni een paar jonge plantjes erbij ofzo. Als er eentje ziek wordt, kan de andere overnemen.

DSC_7646Dit is een van de bladkolen uit het bladkolen mengsel van De Nieuwe Tuin. Helaas nog niet durven van eten 😀

DSC_7644

De Palmkool Di Nero, al veel van in mijn cold press juicer gestoken. Vitamine bom!DSC_7642Een mooie roze-witte snijbiet en hieronder een diepe fluogele versie. Prachtige, kleurrijke planten in de tuin.

DSC_7641 DSC_7634

De typische “runner beans”. Dit is de variëteit “Hestia”. Mooi compacte planten, met rood-witte bloemen. Met 6 “eilandjes” heb je al een hele mooie opbrengst aan “harige” bonen peulen.  Harig… het lijkt eerder op de tong van een kat als je erover wrijft. Grappig. Jong geoogst gebruikt als snijboon, ouder als droogbonen. De bonen hebben trouwens een prachtige paarse kleur met donkere stippen.

Hier bij ons worden ze als snijboon niet zo gesmaakt. De smaak is wel goed, maar de textuur is wat taaier dan die van snijbonen (welke ik veel liever eet). Zijn de peulen al iets te oud, terwijl je ze als snijboon verbruikt, dan kan het zijn dat het vlies van de bonen al te taai is en moeilijk gaart. En die textuur is niet zo prettig in de mond.

Misschien ooit nog eens, maar eerst krijgen princessenbonen onze voorkeur. Dit jaar vooral boterboontjes en paarse boontjes.
DSC_7631 DSC_7630 DSC_7629 DSC_7620

De reukerwten waren prachtig, maar helaas vonden de bladluizen al heel snel hun nieuwe thuis, gevolgd door valse meeldauw 😦 rotte zomer gooide roet in’t eten.
DSC_7617

Een stukje van het bloemenperkje om de bijtjes aan te trekken. De foto is genomen bij valavond. Een deel van de slaapmutsjes (orange) hadden hun bloemen terug gesloten.DSC_7610Komkommerkruid. Altijd druk bezocht door de bijtjes. Lekkere bloemetjes!

DSC_7581

Tomaten… DIKKE tomaten.DSC_7579Een Beaver Dam peper dat net begint af te rijpen.

 

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s