Vanuit de keuken zag ik eergisteren avond enkel wat groene sprieten op het stukje grond waar de druivelaars staan – in de gewone tuin – maar gisteren middag zag ik daadwerkelijk de eerste sneeuwklokjes die al boven kwamen piepen. De bloemetjes hebben een omgekeerd groen hartje op de bloemblaadjes staan en dat is prachtig. Winter kan romantisch zijn 🙂 Veel staan er nog niet, omdat ze vorig jaar pas werden aangeplant.

DSC_9428
De eerste sneeuwklokjes

Ik ben er eindelijk eens toe gekomen een paar foto’s van de moestuin te maken. Hij ligt er heel verwilderd bij. De paden zijn niet meer te herkennen door al het stro dat overal verspreid is (omwille van de cursus opdracht). Op de voorgrond herken je nog enkele palmkolen, bladkolen en spruitjes. Op de achtergrond staat de prei en de in november aangeplante laagstam fruitboompjes. Links tegen de straat werd een vogelbos-haag aangeplant en hopelijk zorgen ze deze zomer al voor enige vorm.

DSC_9431

Dit is de zuidkant van de moestuin, ook hier is alles vol met stro gelegd. Je ziet ook duidelijk de frame rechtstaan van de kapotte tunnelserre, die we nog gaan proberen hergebruiken. Ook staat er hier en daar nog wat veldsla en lekkere winterpostelein om te plukken deze winter.
DSC_9430Ondanks dat het er allemaal chaotisch en rommelig bij ligt, ga ik toch proberen wat meer structuur in de moestuin te brengen dit jaar. Ik ben er helemaal klaar voor, dankzij een heleboel opgespaarde vakantie dagen 😉

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s