Door de aanhoudende regen heeft mijn quinoa het zwaar te verduren. De mastodonten zijn wel meer 2 meter hoog geworden, maar door de bloemen – die veel van de regendruppels vasthouden – begon er veel door te hangen. Uiteindelijk zijn ze allemaal op één na omgevallen. Die ene stond naast een stok die eigenlijk bedoeld was om ze allemaal wat vast te binden. Natuurlijk door al het werk is dat uit mijn gedachten gegaan en het gevolg is ondertussen gekend. Voorzichtig heb ik dan maar de quinoa planten terug proberen recht te zetten. Op een paar na is dat gelukt en lijken ze – met de ondersteuning van wat stokken en draad – het te overleven. Nu is het vooral wachten op de mooie verkleurende bloemen die er binnenkort zullen aankomen. Eigenlijk lijken ze nu nog steeds op het “onkruid” melde, maar dan een pak groter!

De wortelen in mijn aparte wortelbak hebben veel baat gehad aan de intense regen. Een mooi aantal zijn mooi dik uitgegroeid! En zonder aantasting van de wortelvlieg.

image

De foto doet de wortelen geen eer aan, spijtig genoeg. De ‘purple haze’ tussen de kleurwortels, valt mooi op met zijn donkere kleur.

De sperzie boontjes blijven nog steeds goed produceren. “Eclarel” is geen bio ras, maar gewoon al vanwege de productiviteit en goede smaak overweeg ik het terug te zetten volgend jaar. We eten hier toch graag boontjes 🙂

De courgettes die kweken ook geweldig snel voort, daar heb ik weer bijna een volle emmer van afgedaan.

image

De tomaten werden nogmaals gediefd en extra gesteund. Sommige, groeien zo hard dat ze al getopt moeten worden. De serre is te klein aan het worden!

 

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s