Een van mijn teeltgewassen is natuurlijk bieten. Een veelzijdig gewas, maar niet mijn meest favoriete. Je eet meestal de knol, maar je kan ook de jonge blaadjes rauw eten in sla en de oudere die kan je eventueel in soep mengen of eten als spinazie.

Vroeger kon ik de “grond” smaak van bieten helemaal niet verdragen. Vooral “puur”, zonder een andere groente of dergelijke. Maar, aangezien de biet een bijzonder gezonde groente is, heb ik een manier gevonden om veel vitamientjes ervan tot mij te nemen 🙂 via een lekker sapje! Het is heel verrassend hoe lekker bietensap kan worden – voor de niet-liefhebbers – door de toevoeging van een paar andere groenten en fruit.

Dit zijn de ingrediënten:

  • Een mooie biet (rood, chioggia, geel… wat er maar voorhanden is)
  • 1 Sinaasappel, zonder schil
  • 2 a 3 wortelen (goed gespoeld)
  • 1 bio appel (mét schil)
  • 1 stengel selder
  • Eventueel een klein stukje verse gember van een duim groot (geeft een spicy touch)

Doe alles in de juicer en slurpen maar! Liefst zo snel mogelijk opdrinken of eventueel even afgedekt in een luchtdichte pot maximum een dag bewaren in de koelkast (het aantal bruikbare vitamines kan snel achteruit gaan als het in contact komt met lucht).

Zelfs één biet met wat appelsien zorgt voor een andere, meer verdraagzame smaak. Proberen maar!

Tips!

Hoe meer biologische producten je gebruikt, hoe beter voor je lichaam. Wie wil nu pesticiden in zijn lichaam?

Voor het beste resultaat neem je een goede juicer die groenten en fruit vermaalt en letterlijk uitperst. Men zegt namelijk dat sapcentrifuges (de meest goedkope sappersers) de voedingsstoffen te snel laat oxideren waardoor er minder goeds overblijft.

Gepost door:Jan db

A person with too much hobbies :) Taichi, Learning languages like Japanese, Photography, archery, garderning using ecologic ways, peppers, tomatoes, sports...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s